Världen har gått under

Large Hadron Collidern sattes på i onsdags, och det verkar som om vi fortfarande lever, trots alla som påstod motsatsen.

För de som missat allt liv så är Large Hadron Collider, eller LHC, inte bara världens största partikelaccelerator utan även världens största någonting. Någonting som har möjligheten att bevisa att nuvarande fysik inte är perfekt samt ge oss svar på såna frågor som hur Big Bang hände och möjligtvis leda till de största vetenskapliga upptäckterna sen penicillin och hjulet.

Eller så är det någonting som skapar ett stabilt svart hål som slukar upp hela jorden och krossar 6 billioner människor till små, små frimärken. Eller så skapar den Strangelets, materia som omvandlar all materia den rör till mer av sig själv.

Men, som sagt, maskinen har nu varit på i snart tre dagar och än står vi här. Självklart har de bara satt på fotonstrålen, och har inte än kolliderat några partiklar, vilket är det som skulle sätta igång ett av de flera möjliga domedags scenarion som folk har hittat på.

Chansen att jorden går under är dock relativt liten, och om den mot all förmodan går under är det ju inte som någon lär överleva för att skylla på dem.


Kommentarer
Postat av: Anonym

intressant

2008-09-12 @ 14:23:49
Postat av: Ida

Hoppas du får en bra dag!

2008-09-15 @ 12:00:04
URL: http://idoehood.blogg.se/
Postat av: Astronauten

Hej! Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att ägna en minut åt att vara supersnäll mot mig och rösta på mig i den här fototävlingen



http://microsites.nokia.se/6220/index.php?thanks=1#/grid/1/-1/votes/5185986



Vore hur snällt som helst och det skulle göra mig jätteglad! :D



PS. Du kan även vinna en mobiltelefon när du röstar :)

2008-09-15 @ 12:04:03
URL: http://astronautenochfrank.blogg.se/
Postat av: Stefanhum

Nej, jorden gick inte under. Eller så gjorde den det utan att vi märkte det. För var går gränsen mellan partikelsfären och det mänskliga medvetendet. I den senare sfären tycker jag man finner på många svarta ha lite varstans. Men här kan inga partikacceletorer rädda oss. Men som ett likvärdigt projekt tycker jag vi skapar världens största skolblogg, för att rädda världen. Eller leder kankse även det till undergången ?

2008-09-17 @ 09:05:44
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0